Kinderen houden van dieren en vinden vooral honden helemaal geweldig. Altijd even willen aaien, een brokje geven of overladen met knuffels en aandacht. Het zijn hun trouwe kameraden en in veel gevallen hun beste vriendje. Toch is het belangrijk om kinderen te leren hun beste vriendje te respecteren en op een juiste manier te benaderen.

Focus op de juiste benadering

Bij Hondenschool Katja focussen we ons op wat de juiste benadering is en wat je wél kunt doen. Het woordje ‘niet’ staat namelijk niet in het woordenboek van een kind en zeker niet in dat van een hond. We leren kinderen hoe ze kunnen praten met hun hond en wanneer hun hond zich het prettigst voelt. Vooral dat laatste willen we hen bijbrengen, zodat ze weten wanneer hun beste vriendje gelukkig is en hoe ze dat voor elkaar krijgen.

 

Betere omgang van kinderen en honden

Ons doel is om kinderen bij te brengen wanneer honden zich prettig voelen en wanneer zij hun beste vriendje mogen overladen met liefde. Wij hopen dat een betere omgang tussen kinderen en honden zal zorgen voor minder bijtincidenten. Wanneer we als kind (en ouder) beter leren kijken naar het gedrag van honden zal er veel meer onderling respect en vertrouwen ontstaat. Je gaat elkaar leren begrijpen, ook al spreek je niet dezelfde taal of is het een vreemde hond.

Het Resultaat?

Na de training van een uur weet een kind:
• Hoe hij met zijn beste vriendje (en andere honden) moet omgaan;
• Wat het meest fantastische plekje is om de hond te aaien;
• Hoe hij honden het beste kan benaderen;
• Te vragen aan een ander baasje of de hond geaaid mag worden;
• Honden met respect en vertrouwen te behandelen.

Voor deze training kun je je inschrijven via Planwise. Hiervoor heb je een strippenkaart nodig. Ben je nieuw bij onze hondenschool? Volg dan eerst een instroomles voor het aanleren van de basis die in elke les terugkomt.

Wil je meer informatie of je alvast inschrijven voor een training om te ontdekken wat jouw hond jou te vertellen heeft? Neem dan contact op via 06 – 10 18 22 40 of info@hondenschoolkatja.nl