Goede vraag! Want ja, waarom zou je? Een van de belangrijkste reden is omdat het voor jullie allebei leerzaam is en vooral ook gewoon heel erg leuk. Maar we zetten de andere redenen graag voor je op een rijtje.

Een goede basis voor ieder soort ras, formaat, kleur en gedrag

Als je net een hond hebt, ongeacht of dit een pup is, een oudere hond of je tweede hond, komt er ontzettend veel op je af. Na de beste keuze die je ooit hebt gemaakt, moet je toch ineens rekening houden met een kleine viervoeter waarbij je niet zomaar meer even de deur achter je dicht kan trekken.

Bij de hondenschool kun je terecht met al je vragen over de eerste weken en zelfs vóórdat je nieuwe vriendje in huis neemt. Je leert namelijk iedere dag van iedere hond weer wat anders; nieuwe dingen, leuke en ook minder leuke dingen. Zelfs als je meerdere honden hebt gehad, kan het zijn dat jouw nieuwe hond zich helemaal anders gedraagt dan je gewend bent. Een goede hondenschool geeft je daarom altijd een goede basis voor ieder soort ras, formaat, kleur of gedrag.

Persoonlijke bubbel

Over ras, formaat, kleur en gedrag gesproken… Bij een hondenschool gaat jouw viervoeter van alles tegenkomen! Een pup maakt zo al kennis met een heel scala aan verschillende soorten honden. Het voordeel hieraan is dat jouw pup leert dat hij/zij dit ook onderweg kan tegenkomen en dat dat helemaal oké is. Zo leert jouw pup meteen zijn eigen grenzen, zijn persoonlijke bubbel waarin hij zich fijn voelt. Sommige honden vinden het bijvoorbeeld wel fijn om met andere honden te spelen en anderen juist niet.

Je krijgt bij een hondenschool de handvaten om jouw hond hierin te begeleiden en aan te voelen wat voor jullie beide prettig is. Daarom is het belangrijk dat jullie elkaar goed aanvoelen en ‘twee pootjes op een buik worden’. Je vertelt een hond daarbij niet wat hij niet mag doen, maar moedigt hem juist aan wanneer hij de goede dingen doet. Zo laat hij wat niet mag doen achter zich, omdat het positieve hem of heeeeeel veel brokjes oplevert of heel veel liefde ;)

Aan de slag met gedragsproblemen

Soms kan het voorkomen dat je hond zijn dag niet heeft. Hebben we allemaal weleens last van toch? Dan trekken ze wat meer aan de lijn of blaffen ze veel meer dan ze normaal doen. Incidenteel is dat natuurlijk helemaal niet erg, maar het moet niet structureel worden. Daarom kan het fijn zijn als je met dit soort problematieken bij een hondengedragstherapeut terechtkunt. Niet iedere hondenschool heeft zo’n therapeut in huis. Bij Hondenschool Katja bieden we je het complete plaatje en kun je ook met complexere problemen bij ons terecht. Denk aan verlatingsangst of een trauma bij bepaalde geluiden of situaties.

Sport en spel

Dat waren wel zo’n beetje de serieuze zaken voor nu. Op naar het (nog) leukere gedeelte! Want een hondenschool biedt naast het leren van de kennis en vaardigheden heel veel leuke dingen. Denk aan frisbeeën, workshops, jachtspel, fun-uurtje en ga zo maar door! Er zijn zo veel dingen te doen samen met je viervoeter. Er gaat een wereld voor je open zodra je een stap zet in een hondenschool.

Benieuwd naar wat wij allemaal te bieden hebben? Neem dan een kijkje in onze agenda en volg ons op social media voor de laatste ontwikkelingen!