Je hond lijkt heerlijk in dromenland. Lekker naast je opgekruld op de bank of in zijn mand. Maar ineens begint je kleine vriend te trappelen met zijn pootjes, heen en weer te zwaaien met zijn staart of te piepen, grommen of huilen. Zal hij dromen over een land waar lekkere botten van de bomen te plukken zijn of een weiland vol met konijntjes om achteraan te rennen? We gingen op onderzoek uit!

Dromen over de dagelijkse avonturen

Want wat blijkt? Honden dromen, net als ons, over dingen die ze hebben meegemaakt. Tijdens het spartelen, is jouw hond nog even al zijn avonturen van die dag aan het verwerken. In de ochtend heerlijk geknuffeld en ’s middags lekker rondgerend door het bos? Dan is de kans groot dat jouw hond ’s avonds er heerlijk over droomt.

Gelukkig heb je als baasje wel een voorsprong op het achternarennen van konijnen. Gezien hij jou het meeste ziet, zal hij het meest over jouw dromen; jouw gezicht, geur, uitdrukkingen en alles wat jullie samendoen. Dat laat weer zien hoe belangrijk een goede verbinding is tussen jullie.

Jouw hond is een slaapkop

Hoewel honden dus net als ons dromen, ze slapen wel aanzienlijk langer dan wij. En dat moet ook! Honden slapen zo’n 12 tot 16 uur per dag. Vaak korte dutjes tussen de wandelingen door en ’s avonds een diepe slaap. Vooral de diepe slaap is belangrijk om te herstellen en de volgende dag weer op ‘jacht’ te kunnen gaan.

Hoeveel je hond slaapt, zegt dat iets over de gezondheid en gemoedstoestand van je hond. Komt hij moeilijk in slaap of wordt hij ’s nachts vaak wakker? Dan kan het zijn dat jouw hond misschien bang is of veel stress ervaart. Wees hier dus alert op, zodat je je hond meer op zijn gemak kan stellen. Ook wanneer hij te veel slaapt, kan er iets aan de hand zijn.

Bied een fijne, veilige slaapplek

Om de nachtrust van jouw hond te bevorderen, zorg je voor een goed bed. En neeeee, je hoeft niet jouw bed tot zijn beschikking te stellen. Maar jouw hond heeft zeker wel behoefte aan een fijn, veilig plekje om te slapen.

Een hondenmand of kussen moet goed passen bij jouw hond. Niet te klein, niet te groot. De meeste honden slapen lekker opgekruld en nemen weinig ruimte in. Of je hebt net pech en je hebt de uitzondering op de regel die gewoon de hele bank in beslag neemt! Dan weet je in ieder geval dat het een fijne en veilige plek is voor hem om te slapen.

Hoe ligt die van jou erbij?

Wat is de slaapplek van jouw hond? Hoe liggen jullie honden erbij als ze volledig knock-out zijn na een heerlijke dag vol avontuur? Laat het ons zien met een leuke foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!