Detectie

Detectie is een vorm van geur zoeken. Hierbij zoekt een hond een bepaalde geur (welke aangeleerd is) en wanneer de hond deze heeft geroken, laat hij dat door middel van verwijzing (melding, alert) aan zijn geleider zien. Je hond krijgt in het begin van de training een specifieke geurstof aangeleerd. De hond gaat eerst ervaren dat deze specifieke geur een beloning oplevert.

Detectie is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Ook honden met een lichamelijke beperking kunnen een cursus volgen. Daarnaast zijn ook honden met gedragsproblemen welkom, zoals uitvallen naar mensen of honden. Detectie training is namelijk zeer geschikt voor onzekere honden. Na enkele maanden zien wij bij honden meer zelfvertrouwen, ze durven meer uit zichzelf te doen en ook buiten de training is het resultaat te zien.

Tijdens de trainingen kunnen we werken naar certificaten voor examens. Dit alles doen we onder de naam KX Detectie in samenwerking met Hondenschool Onyx. We ontwikkelingen ons continu om de detectielessen op hoog niveau te (be)houden.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?