Opvoeding van pup tot…

Het is zover! Jouw pup mag op puppycursus. Iedere pup vanaf 7 weken mag gaan socialiseren in een groep vol energieke en enthousiaste puppy’s. We beginnen al zo jong, omdat dit ten goede komt van de opvoeding van je pup. Wacht er dus niet te lang mee, want tussen de 7e en 12e week zit jouw pup in een periode van socialisatie. Puppy’s zijn dan het beste in staat om te leren hoe ze met mensen en dieren moeten omgaan. Zo rond de 12e week is deze periode afgelopen en is het lastiger om jouw pup daarin op te voeden.

 

De juiste prikkels op het juiste moment

Tijdens de puppycursus leert jouw pup om te wennen aan allerlei geluiden, prikkels en andere dieren. Wanneer een pup hier op jonge leeftijd al mee te maken krijgt, hoe mooier de ontwikkeling van jouw kleine vriend verloopt. Dat is het doel van de puppycursus. We zorgen ervoor dat je jouw pup goed begeleid van pup naar puberpup. Daarbij willen we zorgen voor wederzijds vertrouwen. Dat betekent dat we jouw pup met de juiste prikkels op het juiste moment willen confronteren. Het ideale moment hiervoor is tijdens een puppycursus.

 

 

Jouw pup op puppycursus

Op een trainingsveld laten we alle pups onder begeleiding van de instructeur los. Zo leert jouw pup direct hoe het is om met andere pups om te gaan. Voor de veiligheid scheidden we de kleine van de grote en de jongeren van de ouderen. Jouw pup komt terecht in een groep van vergelijkbare leeftijd. Maar we gaan natuurlijk niet alleen met jouw pup aan de slag!

Als baasje is het net zo belangrijk om te weten hoe je een hond het beste kan benaderen en dat je weet wanneer een hond écht blij en gelukkig is. We leren je wat het lekkerste plekje is om een hond te aaien en geven je o.a. tips over hoe je jouw pup kunt verzorgen, vervoeren en zelfs hoe je met hem kunt communiceren. Wat vooral goed om te weten is, is dat we tijdens de puppycursus de dagelijkse routine langslopen. Dit is natuurlijk per persoon heel verschillend, maar situaties als een straat oversteken, voorbijgangers, vogeltjes die langs vliegen of katten die stiekem om de hoek staan te wachten, zijn dagelijkse kost. Daar bereiden we je op voor, zodat je altijd paraat staat bij onverwachte situaties.

 

Afgestemd op jou en je pup

Geef vooral tijdens de cursus aan waar jij en jouw pup behoefte aan hebben. Heb je een specifieke situatie op voorhanden, leg die dan voor aan de instructeur. Zo krijg je direct uit eerste hand een oplossing en kun je daar concreet mee aan de slag. Het beste is om de theorie gelijk toe te passen in de praktijk. Dat zal misschien even aanwennen zijn, maar hoe sneller jullie het samen onder de knie krijgen, hoe beter jullie verbinding zal zijn.

Is jouw hond puppy af? Klik dan hieronder en ontdek de mogelijkheden om jouw (pre-)puber te begeleiden. Deze link is ook bedoeld voor herplaatsers, asielhonden en buitenlandse honden.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?