Sociale huishond

Voor iedereen betekent een sociale huishond wat anders. Voor de een is dat een rustige hond die ’s-avonds naast je ligt op de bank. Voor de ander is dat een hond die op een veilige manier met de kinderen omgaat (en andersom). Een cursus voor sociale huishond is bedoeld om jouw hond verder te socialiseren, zodat hij onderdeel wordt van het gezin. Zeer geschikt voor de puberpups, maar ook voor honden die net uit het asiel komen, in een nieuw gezin zijn geplaatst of honden die simpelweg wel een opfrisser kunnen gebruiken. Het is ook allemaal niet makkelijk te onthouden voor zo’n hond.

 

Een verbinding tussen jou en jouw hond

Tijdens de cursus voor een sociale huishond focussen we ons op het creëren van een sterke verbinding tussen jou en jouw hond. Want de relatie die jullie samen hebben, is het allerbelangrijkste als je jouw hond goed wilt begeleiden in zijn leven. Na een tijdje zal jullie verbinding zo sterk zijn, dat jouw hond het niet langer noodzakelijk vindt om te trekken aan de lijn, zijn focus te verliezen, te doen alsof ie je niet hoort of om alles achterna te jagen wat langskomt.

Dankzij duidelijke signalen vanuit jouw kant weet jouw hond waar die aan toe is en heeft dan minder de behoefte om aan zijn instinct te voldoen. Ieder ras heeft van nature bepaalde instincten. Wanneer we daar niet aan voldoen, gaat jouw hond andere manieren zoeken om ‘aan zijn trekken te komen’. Daarom is het belangrijk dat je leert wat jouw hond nodig heeft om het een sociale huishond te maken.

 

Resultaat?

Natuurlijk een sociale huishond. Maar dat niet alleen. We leren jouw hond om te ontspannen en de rust op een veilige plek op te zoeken. Vaak is het trekken, de verkeerde focus en het niet luisteren symptomen van een bepaalde oorzaak. Het ligt in onze kracht om die te achterhalen. We nemen je mee in het gedrag en de communicatie van jouw hond, zodat jullie (weer) vertrouwen in elkaar kunnen krijgen. Daarnaast leer je natuurlijk allerlei commando’s, zoals kalm, volgen, halt, zit, af, blijven en aan de voet.

We trainen in groepen waarbij we veel aandacht besteden aan jou en je hond als paar. Hierbij proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met grootte, ras, leeftijd en andere aspecten. Dit bekijken we per groep, zodat iedere hond de kans heeft om zich te ontwikkelen tot ideale huishond.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?