Frisbee

Bij frisbee gooi je een frisbee en is het de bedoeling dat je hond deze opvangt. De sport vereist een speciale gooi-techniek, en zoals bij de meeste hondensporten, draait het om de samenwerking tussen jou en je hond. Deze samenwerking versterkt de band en maakt de sport extra bijzonder.

 

Waarom frisbeeën?

Als je een hond hebt die graag rent, apporteert en vangt, speel je waarschijnlijk al wel eens met een frisbee, bijvoorbeeld in het park of op het strand. Als jullie hier plezier aan beleven en je merkt dat je hond talent heeft, is dog frisbee wellicht iets voor jullie om verder te ontdekken.

Er zijn meer dan honderd verschillende worpen die je bij dog frisbee kunt leren. De beste manier om deze onder de knie te krijgen, is door een cursus te volgen samen met je hond. Zo kunnen jullie misschien doorgroeien naar het wedstrijdniveau.

Dog frisbee kan recreatief beoefend worden tijdens trainingen op de hondenschool, maar je kunt ook deelnemen aan wedstrijden. Sommige wedstrijden richten zich puur op de techniek, terwijl andere vormen van frisbee je uitdagen om een choreografie op muziek te bedenken. Bij deze sport is het essentieel dat de handler (baas) weet wat hij doet. Een goede gooi-techniek zorgt ervoor dat de hond de frisbee veilig kan vangen. Dit is belangrijk, zowel voor mensen die aan wedstrijden meedoen als voor degenen die gewoon voor de lol een frisbee gooien op het strand.

Tijdens de lessen zijn er 2 trainers aanwezig. Een voor de werptechniek en een voor de begeleiding van de hond.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?