Jachttraining

Als je je hond wilt meenemen op jacht, moet hij daarvoor getraind zijn. Het is vaak verbluffend om te zien welke prestaties een goed getrainde jachthond kan leveren. Maar jachttraining is niet alleen bedoeld voor honden en bazen die daadwerkelijk gaan jagen; het is ook een leuke en uitdagende activiteit voor iedereen die graag tijd met hun hond doorbrengen. Het trainen van je hond voor de jacht kan ontzettend leuk zijn. Eigenlijk kunnen alle honden (niet alleen de rassen die specifiek voor de jacht zijn gefokt) genieten van activiteiten, zoals jagen en apporteren.

 

Waarom jachttraining?

Omdat het voor alle hondeneigenaren geweldig is om te zien hoe hun hond geniet van de taken waarvoor hij oorspronkelijk is gefokt. (Jacht)honden, afhankelijk van hun specifieke fokdoel, vinden het fantastisch om wild op te sporen, aan te wijzen, te volgen, op te jagen of te apporteren. En zoals met alles wat je leuk vindt: je bent en wordt er goed in en je doet het graag zo vaak mogelijk. Dit geldt net zo goed voor honden als voor mensen.

 

Wat train je tijdens de jachttraining?

De basiscommando’s strak aanleren. Denk aan Af, Lig, Sta, Zit, Blijf, Vast, Los, Volgen, Kom voor, Halt, Halt op afstand, Apport en Apport vanuit wacht. Plus we gaan aan de slag met de fluit, zowel de Zit als Hier fluit. Wanneer de basiscommando’s goed aangeleerd zijn, breiden we dit in de praktijk buiten de locatie uit. Denk aan het bos, zandpaden, vijver en een groot veld.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?